vádirat

2021.08.26. 11:00

Postásként a feladni szándékozott összegekkel sajátjaként rendelkezett

A Bicskei Járási Ügyészség kisebb értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt azzal a nővel szemben, aki egy Fejér megyei postahivatal alkalmazottjaként az ügyfelek által készpénzátutalási megbízással átadott pénzösszegekkel sajátjaként rendelkezett – tájékoztatott Dr. Ott István, a Fejér Megyei Főügyészség főügyésze.

duol.hu

Forrás: illuztáció

Fotó: shutterstock

A vádlott 2019. március 11. és 2019. május 24. között postai ügyfélszolgálati ügyintézőként dolgozott egy Fejér megyei postahivatalban, munkaköri feladataihoz tartozott többek között a pénzforgalmi befizetések elfogadása.

Röviddel a munkába állását követően elhatározta, hogy úgy jut rendszeres jövedelemhez, hogy az ügyfelek által postai befizetésre szánt összegekkel jogtalanul a sajátjaként rendelkezik.

A terhelt úgy tett, mintha az ügyfél csekkjét rögzítette volna a posta rendszerében, azonban a készpénzátutalási megbízásnak a tényleges felvételére nem intézkedett. A feladni szánt összeget a kasszába tette, majd a munkanap végén azt kivette és saját céljaira fordította.

A vádlott kilenc sértett sérelmére követte el a cselekményét, amellyel 5.000,- és 125.000,- Ft közötti kárt okozott az egyes sértetteknek.

Az ügyészség vádiratában a terhelttel szemben tárgyalás mellőzésével végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabását, valamint a sértettek által bejelentett polgári jogi igény elbírálását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában