Nincs már útlezárás

2021.08.15. 07:04

Nyolc ember az életét vesztette, ketten súlyosan és negyvenhatan könnyebben megsérültekaz M7-es autópályán

Oldalára borult egy utasokat szállító busz Szabadbattyán térségében.

duol.hu

Szabadbattyn, 2021. augusztus 15. Tzoltk az M7-es autplya mellett Szabadbattyn kzelben, ahol rokba borult egy autbusz 2021. augusztus 15-n hajnalban. A balesetben legalbb nyolcan meghaltak. MTI/Mihdk Zoltn

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint közúti közlekedési baleset történt 2021. augusztus 15-én 4 óra 55 perckor az M7-es autópálya 70-es kilométerszelvényében, a Budapest felé vezető oldalon, Szabadbattyán térségében, ahol egy magyar honosságú, utasokat szállító autóbusz – eddig ismeretlen körülmények között – oldalára borult.

Az elsődleges adatok szerint a helyszínen nyolc ember az életét vesztette, ketten súlyosan és negyvenhatan könnyebben megsérültek. Ellátásuk, kórházba szállításuk folyamatban van.

A helyszíni szemlét és a műszaki mentést a rendőrök megkezdték, a helyszínen teljes útlezárás van érvényben, az egyenruhások a forgalmat a szabadbattyáni lehajtónál terelik le az autópályáról, visszatérési lehetőségük a járművezetőknek a következő felhajtónál lehetséges, a 63-as számú főútról.

A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint a tűzoltók tizennégy utast mentettek ki abból az autóbuszból, amely az M7-es autópálya 70-es kilométerszelvényénél, Szabadbattyán térségében, a Budapest felé vezető irányban oldalával az árokba borult. A többi utas saját erejéből el tudta hagyni a járművet. A székesfehérvári hivatásos és a sárszentmihályi önkéntes tűzoltók a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett dolgoznak a helyszínen, a társhatóságokkal együttműködve. A beavatkozás idejére lezárták az érintett útszakaszt.

Frissítés 08:15:

Szabó-Bisztricz Anett, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel azt közölte: a busz átszakította a szalagkorlátot és az autópálya felüljárója hídpillérének ütközött.

A buszon több mint ötvenen utaztak, a székesfehérvári hivatásos és a sárszentmihályi önkéntes tűzoltók a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett két irányból, a jármű eleje és hátulja felől kezdték meg az utasok kimentését – mondta. Hozzátette: a tűzoltóknak több ülést, valamint a mennyezetre felfüggesztetett monitorokat is el kellett távolítaniuk, hogy hozzáférjenek a sérültekhez. Tizennégy utast a tűzoltók mentettek ki, a többiek saját erejükből hagyták el a buszt.

A rendőrség tájékoztatása szerint a baleset miatt lezárták a sztráda főváros felé oldalát.

A forgalmat a szabadbattyáni lehajtónál leterelik a 7-es út felé, ahonnan a 63-as úti csomópontnál lehet visszatérni az M7-es autópályára.

Frissítés 08:45:

Székesfehérvár polgármesterét is megrendítette a hír

" target="_blank" rel="noopener noreferrer">Cser-Palkovics András közösségi oldalán nyilvánította ki részvétét az elhunytak hozzátartozóinak, a sérülteknek pedig mielőbbi felépülést kíván. Bejegyzésében hozzátette, a buszbaleset sérültjeit a Szent György Kórházba szállították, a Katasztrófavédelem, a Mentőszolgálat, az egészségügyi személyzet és a rendőrök is folyamatosan dolgoznak. Az önkormányzat minden tőle telhető segítséget felajánlott, ha szükséges, akkor szállást is biztosítanak a kórházi kezelést nem igénylő túlélők számára.

Frissítés 09:45:

Győrfi Pál az MTI-nek elmondta: 17 Fejér megyei és a környező megyékből küldött egység vett részt a mentésben, a sérülteket a helyszíni ellátás után Siófokra, Veszprémbe, Székesfehérvárra és Budapestre vitték kórházba.

Frissítés: 13:00:

Továbbra is dolgoznak a szakemberek a nyolc halállal végződött baleset helyszínén

A helyszíni szemlét követően megkezdték az árokba borult autóbusz kiemelését. A kárhely felszámolása még várhatóan órákig eltarthat. Torlódásra kell számítani! A rendőrség kerülőutak igénybevételét javasolja.

A rendőrségi információ szerint a balesetet szenvedett autóbusz Horvátországból visszatérő utasokat szállított, amikor eddig tisztázatlan okból árokba hajtott. Az autóbuszon 56 fő tartózkodott. Nyolcan, az elszenvedett sérülések következtében a helyszínen életüket vesztették, a többieket különböző fokú sérüléssel láttak el, illetve szállítottak kórházba a mentők helyszínre érkezett munkatársai.

A balesethelyszínelést követően megkezdődött a sérült gépjármű kiemelése. A műszaki mentés és az út megtisztítása várhatóan még több órát vesz igénybe. A forgalmat a rendőrök a szabadbattyáni lehajtónál leterelik, visszatérés a következő felhajtónál lehetséges.

Jelentős a forgalom, így a torlódás is a Balaton déli partjától a főváros felé. A rendőrök javasolják, hogy a közlekedők indulás előtt tájékozódjanak és vegyenek igénybe alternatív útvonalakat. A Fejér megyei rendőrök kérik, aki teheti térjen le a balatonvilágosi csomópontnál a 64-es főútra Simontornya felé, majd a 61-es főút érintésével Dunaföldvárnál az M6-os autópályán tovább a főváros irányába.

Vezessenek óvatosan!

Frissítés 16:15:

Feloldották az útlezárást az M7-es autópálya halálos tömegszerencsétlenséggel érintett szakaszán a rendőrök. A nagy forgalom miatt jelentős torlódásra kell számítaniuk a főváros irányába autózóknak.

https://www.duol.hu/orszag-vilag/reszvetet-nyilvanitotta-a-buszbalesetben-elhunytak-csaladjainak-a-miniszterelnok-4576139/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában