Ítélet

2021.08.24. 10:00

Bíróság elé állították a vétkes sofőrt

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állította azt a férfit, aki eltiltás hatálya alatt ült volán mögé.

duol.hu

20201222 Székesfehérvár Tűzhöz vonultak ki a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai a Rákóczi útra. A rendőrök a tűzoltók kiérkezése előtt áramtalanították a készüléket, két idős embert biztonságba helyeztek és megkezdték a tűz oltását. A Skálával szembeni épület 3. emeleti lakásában a mosógép gyulladt ki Fotó: Fehér Gábor FG Fejér Megyei Hírlap

Fotó: Fehér Gábor

A vád szerint a 30 éves elkövetőt, aki vezetői engedéllyel nem rendelkezett, a bíróság júniusában szabálysértési eljárásban 10 hónapra eltiltotta a járművezetéstől. A perkátai férfi ennek ellenére augusztus 17-én beült a gépkocsijába, és azzal Dunaújvárosban közlekedett. A rendőrök intézkedése alól megpróbálta kivonni magát, a mögötte haladó szirénázó rendőrautó elől, a záróvonal átlépésével való előzéssel igyekezett elhajtani, azonban a rendőrök megállították és ellenőrzés alá vonták. A férfi eltiltás hatálya alatti vezetés miatt korábban már állt bíróság előtt, az ügyészség most gyorsított eljárás keretében kezdeményezte a felelősségre vonását. A Dunaújvárosi Járásbíróság megállapította az őrizetben lévő férfi bűnösségét, vele szemben 9 hónap szabadságvesztést, 1 év közügyektől eltiltást szabott ki, valamint 3 évre eltiltotta a járművezetéstől. A bíróság döntése védelmi fellebbezés folytán nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában