Kék hírek

2021.08.31. 16:00

Betöréssel, lopással kilenc sértettet károsítottak meg Dunaújvárosban

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség lopás bűntette és más bűncselekmény miatt vádiratot nyújtott be azzal a más ügyben szabadságvesztés büntetését töltő férfival szemben, aki 2020. januártól júliusig Dunaújvárosban több, részben dolog elleni erőszakkal megvalósított vagyon elleni bűncselekményt követett el annak érdekében, hogy rendszeresen pénzhez jusson.

Dunaújvárosi Járási Ügyészség

A lakásbetörések feltételezett elkövetői háziőrizetben vannak (képünk illusztráció)

Fotó: Ady Géza

A vádirat szerint a férfi kilenc sértett sérelmére valósította meg cselekményeit, amelyek során részben ajtó-, illetve ablak befeszítés módszerével behatolt családi, hétvégi házakba, gazdasági társaság telephelyére és onnan elektronikai berendezéseket, élelmiszert, elektromos szerszámgépeket, kerékpárt tulajdonított el, illetve kísérelt meg eltulajdonítani jogtalanul. A vádlott a lopással a sértetteknek összesen 484 ezer forint, a rongálással pedig mintegy 55 ezer forint kárt okozott. Az ügyészség vádiratában a többszörös visszaeső terhelttel szemben fegyházbüntetés kiszabását, közügyek gyakorlásától eltiltást, vagyonelkobzást, valamint annak megállapítását indítványozta, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában