fennáll a bűnismétlés veszélye

2021.07.03. 09:00

Letartóztatásba került a sárosdi emberkereskedő

A Fejér Megyei Főügyészség több ember sérelmére elkövetett, többszörösen minősített emberkereskedelem és kényszermunka bűntette miatt indítványt tett annak a férfinak a letartóztatására, aki huzamos időn keresztül több embert tartott fogva és kényszerített munkára.

Fejér Megyei Főügyészség

Fotó: Shutterstock

A megalapozott gyanú szerint a 44 éves férfi 2018 augusztusában Szekszárdon egy nőnek, 2020 szeptemberében Dunaújvárosban két férfinek, illetve 2020. október végén Veszprémben egy újabb férfinek ígért lakhatást és napi ellátást sárosdi ingatlanán, továbbá anyagi ellentételezést az elvégzett munka fejében.

A férfi a kiszolgáltatott helyzetben lévő személyeket egy bedeszkázott ablakú, fűtetlen, áram és mellékhelyiség nélküli, kívülről lakattal zárható lakókocsiban, illetve az ingatlan ablak nélküli melléképületében szállásolta el.

A sértetteknek ház körüli munkákat és állatfelügyeletet kellett végezniük, munkájukért pénzt nem kaptak, a férfi élelmezésüket sem biztosította folyamatosan, továbbá az egyik sértettnek a bankszámlájára érkező nyugdíját is felvette.

Amikor a sértettek kifogásolták ellátásukat, a férfi bántalmazta is őket.

A nőnek 2019. szeptember 24-én külső segítséggel sikerült elmenekülnie, míg két férfi gyalog szökött el a fogva tartójától, a negyedik sértettet pedig 2021. június 30-án szervezett akció keretében menekítették ki a rendőrök.

A férfi előélete, továbbá a cselekmények elhúzódó volta alapján fennáll a bűnismétlés veszélye.

A bűncselekmény törvényi fenyegetettsége miatt a terhelt szökésének, illetve elrejtőzésének a veszélye is megállapítható, és a cselekmény jellegénél fogva fennáll a lehetősége annak is, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást megnehezítené.

A bíróság az ügyészi indítvány szerint elrendelte a férfi letartóztatását egy hónapra. A bíróság döntése ellen a terhelt és védője fellebbezett.

Az ügyben korábban kiadott rendőrségi közlemény az alábbi linken érhető el:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában