dunaújvárosi díjazottal

2021.07.20. 16:00

A polgárőrök sajtósáé az arany érdemkereszt, de átadták az Év Polgárőre elismeréseit is a megyében

Rangos kitüntetéseket adott át szombati közgyűlésén a Fejér Megyei Polgárőr Szövetség. A „Polgárőr Érdemkereszt” arany fokozatát Csató József kapta. A 30 éves szervezet majdnem összes tagja tiszteletét tette a rendezvényen.

S. Töttő Rita/FMH

30 éve alakultak a megyében a polgárőrségek, az önvédelmi és bűnmegelőzés feladatainak civil kezelésére. A rendőrséggel és az önkormányzatokkal együttműködve azóta is jelentős szervezetként működik, s a megyei alapítótagok egyike, Cseh István, a Fejér Megyei Polgárőr Szövetség elnöke ennek apropóján kitüntetéseket adott át a szombati közgyűlésen, az Árpád Technikum aulájában. Az eseményen részt vett Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke, Takács Tamás rendőrezredes és Rabóczki Zsolt, a katasztrófavédelem megyei polgári védelmi főfelügyelője. A „Polgárőr Érdemkereszt” arany fokozatát Csató József, a Székesfehérvári Városi Polgárőrség tagja, a szervezet sajtósa vehette át, az ezüst fokozatot Zámbó János, a Zichyújfalu Polgárőr Egyesület tagja, a bronz elismerést pedig Tóth-Bencze József, a Kincsesbányai Polgárőrség tagja és Varga Sándor, a Dunaújvárosi Táborállási Polgárőrség elnöke. Ezúttal kerülhetett sor a Szent László emlékplakett, az Év Polgárőre elismerések, oklevelek, elnöki plakettek átadására is.

Rendőrségi tárgyjutalmat kapott Csizmadia Zsolt, a Mányi Polgárőrség elnöke, Bocs Lajos, a Nádasdladányi Polgárőrség elnöke és Rák Vilmos Zsolt, a Szabadbattyáni Polgárőr Egyesület elnöke.

Szent László Plakettben részesült Hegedüs László, a Dunaújvárosi Városvédő Polgárőrség elnöke, Horváth István, a Perkátai Polgárőrség elnöke, Pintér László, a Székesfehérvári Városi Polgárőrség elnöke, Kapoli Zoltán, a Városi Polgárőr Szervezet Sárbogárd elnöke, Karazsinecz Zsolt, a Kajászói Polgárőr Egyesület elnöke, Soós István, a Kálozi Polgárőr Egyesület elnöke, Gerencsér László, a Pátka Községi Polgárőrség elnöke, Nagy Gábor, a Kőszárhegyi Polgárőr Egyesület elnöke és Rompos Mihály, az Alapi Polgárőr Egyesület elnöke.

Év Polgárőre elismerést és oklevelet kapott Bálint Bence, a Kőszárhegyi Polgárőr Egyesület tagja, Csurgó Zsolt, a Polgárőr Egyesület Pázmánd tagja, Fa Jenő, a Nádasdladányi Polgárőrség tagja, Ferenczi István, az Alcsútdobozi Polgárőr Egyesület tagja, Gömbös Péter, az Isztimér Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület tagja, Kincses László Gyula, a Lovasberény Községi Polgárőrség Érték és Vagyonvédelmi Egyesület tagja, ifj. Korponai Dénes, a Kincsesbányai Polgárőrség tagja, Láng Sándor, a Gárdony Városi Polgárőrség elnöke, ifj. Marekkel Tibor, a Dég Községi Polgárőrség tagja, Paál Andrea, a Székesfehérvári Városi Polgárőrség tagja, Pacskó Norbert, az Isztimér Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület tagja, Salpauerné Varga Éva, a dunaújvárosi Pannon Polgárőrség tagja, Sultis Krisztián, a Mezőszentgyörgyi Polgárőr Egyesület tagja, Szabó Dénes, az Önkéntes Polgárőr Egyesület Csákberény elnöke, Tóth Ferenc, a Polgárdi Polgárőr Egyesület tagja, valamint Vári Károlyné, a Bakonycsernyei Polgárőr Egyesület tagja.

Tárgyjutalomban és oklevélben részesült Pintér Lászlóné, a Székesfehérvári Városi Polgárőrség tagja, Nyirádi Zoltán, a Székesfehérvári Rendőrkapitányság körzeti megbízottja, Mátyás Zoltán a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság adonyi rendőrörsének körzeti megbízottja és Juhász Gábor, a Sárbogárdi Rendőrkapitányság cecei rendőrörsének körzeti megbízottja.

Elnöki plakettel tisztelegtek Balogh Zoltánné, a martonvásári Forum Martini Polgárőr Egyesület tagja, Bodrogi Zsolt, a Dinnyési Polgárőr Egyesület tagja, Bognár János, a székesfehérvári Alba Regia Polgárőr Egyesület tagja, Cseh László, a Kisapostagi Polgárőr Egyesület tagja, Derecskei János, a Tordasi Polgárőrség tagja, Hajdú Györgyné, a Skorpió Bűnmegelőzési Polgárőr Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagja, valamint Köö Péter, a Mezőkomáromi Polgárőrség tagja előtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában