migránsok

2021.06.02. 11:00

Mindhárom embercsempész letartóztatásban

A három férfi 31 illegális migránst akart Magyarország területén átcsempészni.

police.hu

Mint arról korábban beszámoltunk, a Bátaszéki Autópálya Alosztály járőrei – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztályának jelzése alapján – 2021. május 28-én 16 óra 30 perckor az M6-os autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 120-as kilométerszelvényben, Dunaszentgyörgy térségében ellenőriztek egy magyar rendszámú személygépkocsit. A járművet egy szlovák állampolgárságú férfi vezette, aki, nyolc, magukat szír állampolgárnak valló, utast szállított. A külföldiek személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták.

Alig két órával később, szintén az M6-os autópálya Budapest felé vezető oldalán, ezúttal a Fácánkerti pihenőhelynél, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársaival együttműködve ellenőriztek munkatársaink egy román rendszámú kisteherautót. A járművet egy román állampolgárságú férfi vezette, mellette egy másik szintén román személy utazott. A két férfi a teherautó csomagterében 23, magukat szír állampolgárnak valló, utast szállított. A külföldiek személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták.

Kollégáink mindannyiukat elfogták. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságán a három embercsempésszel szemben büntetőeljárást indítottak. A 32 éves szlovák, és a két 21 éves román embercsempészt is gyanúsítottként hallgatták ki. Mindhármukat őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. Az illetékes bíróság 2021. május 31-én az embercsempészeket letartóztatta.

A gyanúsításokban szereplő bűncselekmény kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában