TITKOS TELEFONLEHALLGATÁSOK

2021.05.14. 17:00

Sztojka: „Nehéz volt visszailleszkedni a társadalomba”

Telefonbeszélgetések meghallgatásával folytatódott az egykor Sztojka Iván névre hallgató férfi pere, melynek tárgya kizsákmányolás céljából elkövetett emberkereskedelem és más bűncselekmények vizsgálata volt.

duol.hu

20210513 Székesfehérvár Folytatódott a Kizsákmányolás céljából elkövetett emberkereskedelem és más bűncselekmények elkövetése miatt kezdődött per tárgyalássorozata a Székesfehérvári Járási Bíróságon. A tárgyalás I. rendű vádlottja az egykor Sztojka Iván nevet viselő, a Marian Cozma-ügyben harmad rendű vádlottként, jogerősen elítélt, azóta ideiglenes szabadlábra helyezett (ma Sándor Ignác) Fotó: Fehér Gábor FG Fejér Megyei Hírlap

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A bíróság a székesfehérvári Dózsa György utcai épületének dísztermében a férfi a bíróság előtt már nem korábbi nevén jelent meg, azóta ugyanis nevet változtatott. A vádirat szerint az elsőrendű vádlott egy korábbi ügyből kifolyólag (Marian Cozma gyilkosságával összefüggésben) hosszú évekig volt börtönben, és a szabadulását követően nem rendelkezett semmilyen, megélhetését biztosító rendszeres munkajövedelemmel, ezért a sértettet rávette a prostitúcióra és az ebből származó bevételt elvette. Emellett a vádlott napi rendszerességgel számonkérte telefonon a sértettet, hogy mikor mennyi pénzt szedett be, és kifejezetten ösztönözte a nőt, hogy többet keressen.

Egy titkos rendőrségi akciónak köszönhetően több hangfelvétel is készült a vádlott telefonbeszélgetéseiről, ezeket hallgatta meg tegnap a bíróság.
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az ilyen és ehhez hasonló telefonbeszélgetések felvételei­nek meghallgatására készült csütörtökön délelőtt a bíróság, ám mielőtt nekiálltak volna, a vádlott szólásra emelkedett.

Elmondása szerint egészen fiatal kora óta úgy élt, méghozzá felvállaltan, hogy több nővel is élettársi viszonyban volt, akár párhuzamosan, és eközben is voltak kalandjai, és arra kérte a bíróságot, hogy ezt vegye figyelembe, ahogy azt is, hogy nehéz volt a hosszú, tízéves börtönbüntetés után visszailleszkedni a társadalomba.

Emberkereskedelemmel vádolják a korábban Sztojka Iván névre hallgató férfit
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Hanganyagok is születtek a titkos megfigyelés során

A telefonbeszélgetésekről készült hanganyagok egy titkos megfigyelés során születtek. Több esetben az egyik élettárs gyermekének hangja is felcsendült, aki hiányolta a vádlottat és várta haza.

A telefonbeszélgetéseknek vannak írott formátumú változatai is. Ezekből is felolvastak többet tegnap, ám a tárgyalás ma, azaz pénteken folytatódik, ahogy a felolvasások is. Az ítélethozatal ideje még ismeretlen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában