vádemelés

2021.05.13. 13:00

Kormánytisztviselői tisztségével akart visszaélni

A Székesfehérvári Járási Ügyészség hivatali visszaélés bűntette miatt vádat emelt azzal a nővel szemben, aki egy rendőri intézkedés során kormánytisztviselői tisztségével élt vissza.

duol.hu

Fotó: illusztráció

A Fejér Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője, Palkovitsné dr. Kész Anikó így számolt be az esetről:

A vádirat szerint a 33 éves nő férjével együtt 2020. július 5-én autóval közlekedett Ercsiben, a kocsit a férfi vezette. A gárdonyi rendőrök 11 óra körül közúti ellenőrzés alá vonták őket.

Az intézkedés során a rendőrök megállapították, hogy az autó kötelező felelősség-biztosítással nem rendelkezik, és ennek okán korábban kivonták a forgalomból.

A nő ekkor annak érdekében, hogy mentesüljön a következmények alól, megmutatta a kormánytisztviselői igazolványát, és azt állította a rendőröknek, hogy tisztsége okán ő mentesül az autó utáni fizetési kötelezettség alól.

Az intézkedő rendőrök a kocsi rendszámát és forgalmi engedélyét a helyszínen elvették, és a nő férjével, mint az autó vezetőjével szemben szabálysértési feljelentést tettek.

Az ügyészség a büntetlen előéletű elkövetővel szemben tárgyalás mellőzésével felfüggesztett börtönbüntetés mellett pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában