Tolna megyéből

2021.05.18. 07:00

Határrendészeti összesítő

A rendőrök egy embercsempésszel és öt illegális migránssal szemben intézkedtek az elmúlt 12 órában

police.hu

A Bátaszéki Autópálya Alosztály járőrei – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának jelzése alapján – 2021. május 17-én 10 óra 55 perckor az M6-os autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 135-ös kilométerszelvényben, Paks térségében ellenőriztek egy szlovák rendszámú személygépkocsit. A járművet egy ukrán állampolgárságú férfi vezette, aki öt, magukat szír állampolgárnak valló, utast szállított. A külföldiek személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták.

Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A nyomozók az embercsempésszel szemben büntetőeljárást indítottak.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában