M6-os autópálya

2021.05.10. 11:00

Egy ukrán férfi nyolc illegális migránst szállított – elfogták őket

A rendőrök egy ukrán embercsempésszel és nyolc illegális migránssal szemben intézkedtek az elmúlt 12 órában.

police.hu

Fotó: police.hu

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a Bátaszéki Autópálya Alosztály járőrei – a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársainak közreműködésével – 2021. május 9-én 18 óra 30 perckor az M6-os autópálya Budapest felé vezető oldalán, a Fácánkerti pihenőhelynél ellenőriztek egy lengyel rendszámú kisbuszt. A járművet egy ukrán állampolgárságú férfi vezette, aki nyolc illegális migránst szállított, akik afgán állampolgárnak vallották magukat. A külföldiek személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták. A rendőrök a sofőrt, valamint az utasait elfogták és előállították.

Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A jármű vezetőjével szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítottak.

Fotó: police.hu

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában