HATÁRRENDÉSZETI ÖSSZESÍTŐ

2021.02.06. 08:52

Újabb illegális migránsokat fogtak el Dunaföldvárnál

A Bátaszéki Autópálya Alosztály munkatársai egy bosnyák és egy horvát embercsempészt, valamint öt fő illegális migránst fogtak el az M6-os autópályán Dunaföldvár térségében.

duol.hu / police.hu

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a Bátaszéki Autópálya Alosztály egyenruhásai – a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának jelzése alapján – 2021. február 5-én 22 óra 53 perckor egy magyar és egy horvát rendszámú kocsit ellenőriztek az M6-os autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 91-es kilométerszelvény közelében, Dunaföldvár térségében. A járműveket vezető bosnyák és horvát férfin kívül a gépkocsiban öt – magukat afgán állampolgárnak valló – személy utazott, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták, ezért a járőrök a sofőröket, valamint az utasokat elfogták és előállították.

Fotó: police.hu

Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A járművek vezetőivel szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítanak.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában