A bíróság döntése nem végleges

2021.02.23. 15:00

Tizenegy ingatlanból tulajdonított el készpénzt és ékszereket a fiatalkorú

A Fejér Megyei Főügyészség sajtószóvivője, Jászberényiné dr. Király Teodóra az alábbi közleményt juttatta el a szerkesztőségünknek:

Fejér Megyei Főügyészség

Fotó: Shutterstock

A Székesfehérvári Járási Ügyészség nagyobb értékre, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és további bűncselekmények miatt indítványozta annak a fiatalkorú férfinak a bűnügyi felügyeletét, aki 2020. december 4. és 2021. február 13. között 11 ingatlanba ment be ajtó, illetve ablak befeszítéssel, és onnan készpénzt, valamint ékszereket tulajdonított el. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított Dunaújvárosban, Baracson, Rácalmáson és Nagyvenyimen ismeretlen társaival, alapvetően ajtó, illetve ablak befeszítéssel jutott be családi házakba, garázsokba és egy büfébe, amely helyekről esetenként 3.000 és 3.500.000,- Ft közötti értékben tulajdonított el készpénzt, valamint 1.500.000,- Ft és 4.000.000,- Ft közötti értékben aranyékszereket.

Figyelemmel arra, hogy a gyanúsított a cselekmények elkövetését követően ismeretlen helyre távozott, körözés útján került kézre, alaposan feltehető, hogy a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, megszökne, illetve elrejtőzne. Feltehető továbbá az is, hogy a még ismeretlen társai figyelmeztetésével, összebeszéléssel a bizonyítást veszélyeztetné, valamint a cselekmények sorozat jellegére tekintettel a bűnismétlés reális veszélye is fennáll.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és négy hónapra elrendelte a terhelt bűnügyi felügyeletét a mozgását nyomon követő technikai eszköz alkalmazásával. A bíróság döntése nem végleges.

Vezető képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában