vádemelési javaslat

2020.12.29. 18:00

Sorozatcsaló ügyét zárták le a nyomozók

A gárdonyi rendőrök vádemelést javasolnak a 22 éves férfival szemben.

police.hu

Az eljárás adatai szerint egy 22 éves kesznyétei lakos 2019 szeptemberében és októberében számítógép-alkatrészeket hirdetett eladásra egy internetes weboldalon, a vevőknek azonban a kifizetett termékeket nem postázta el és a pénzt sem utalta vissza részükre. Valamennyi alkalommal egyik ismerőse számlaszámát adta meg a vevőknek. A kifizetéseket követően pedig az ismerős azonnal továbbutalta a kesznyétei férfi számlájára a pénzt. Az eladó azonban gyanússá vált az egyik vevőnek, aki a kifizetett összeg visszautalását kérte a hirdetőtől, írja a police.hu.

A Gárdonyi Rendőrkapitányság munkatársai a beszerzett információk alapján azonosították a sértetteket és a bűncselekmények elkövetésével gyanúsítható férfit is, akit üzletszerűen elkövetett csalás vétség gyanúja és csalás vétség kísérletének gyanúja miatt hallgattak ki.

A rendőrök a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal az illetékes ügyészségnek megküldték.

Vezető képünk illusztráció.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában