bűnügyi közlemény

2020.11.03. 15:00

15 évesen, engedély nélkül elvitt autóval okozott balesetet

A paksi rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy izsáki fiúval szemben indítottak közúti baleset gondatlan okozása vétség és jármű önkényes elvétele bűntett elkövetése miatt.

police.hu

Mint arról korábban beszámoltunk, egy BMW típusú személygépkocsi vezetője közlekedett Dunaföldvár belterületén 2019. október 19-én a késő esti órákban, amikor – vélhetően sebessége nem megfelelő megválasztása miatt – egy autóbuszöböl magasított padkájának hajtott. A jármű hátsó kereke kitörött, és az autó irányíthatatlanná vált, ami nekiütközött egy villanyoszlopnak, valamint két parkoló személygépkocsit – egy Suzukit és egy Mazdát – is összetört. A BMW-ben öten utaztak, akik közül többen súlyosan megsérültek. Az autót egy 15 éves izsáki fiú vezette, – aki vezetői engedéllyel nem rendelkezik – utasai pedig 13 és 15 év közötti fiatalok voltak. A járműben senki nem használta a biztonsági övet, írja a police.hu.

Fotók: police.hu

Az eset kapcsán a Paksi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán indítottak büntetőeljárást a fiú ellen. Az eljárás során kiderült, hogy a 15 éves sofőr unokatestvére szüleinek autóját engedély nélkül vitte el a balesetet megelőzően. A kocsiban rajta kívül rokonai és barátai utaztak. A fiút jármű önkényes elvétele bűntett és közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetése miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Továbbá felelnie kell az engedély nélküli vezetés és a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt is.

A paksi rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat a napokban megküldték az illetékes ügyészségnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában