Dunaújváros

2020.10.01. 15:00

Hulladéklerakás miatt büntetésül közérdekű munka

A Fejér Megyei Főügyészség sajtószóvivője, Jászberényiné dr. Király Teodóra az alábbi közleményt juttatta el a szerkesztőségünknek:

duol.hu

Forrás: illusztráció

Fotó: shutterstock

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki 2019. tavaszán egy Fejér megyei település zártkerti ingatlanán engedély nélkül palatörmeléket is tartalmazó építési hulladékot helyezett el.

A vádirat szerint a terhelt az ingatlan tulajdonosával kötött szóbeli megállapodás alapján legalább három alkalommal, lovaskocsival építési hulladékot szállított a zártkerti ingatlanra, amelyben 1,5 m3 azbesztet tartalmazó palatörmelék is volt. A palatörmelék szabadon került elhelyezésre az ingatlanon.

Az azbeszt veszélyes anyagnak minősül, amely alkalmas az emberi élet, testi épség, az egészség veszélyeztetésére. A vádlott a hulladék tárolását, mint hulladékgazdálkodási tevékenységet engedély nélkül végezte.

Az ügyészség vádiratában a terhelttel szemben, tárgyalás mellőzésével közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában