viharkárok

2020.09.01. 21:05

Óriás fa dőlt a mezőfalvi sírokra

A hétfő esti viharban több sír is megsérült. Kedd estére egy újabb vonulási akcióval sikerült a balesetveszélyes helyzetet felszámolnia a katasztrófavédőknek.

duol.hu

Ma reggel 5.30-kor érkezett az első riasztás a mezőfalvi önkéntesek vonalán, hogy a temetőben az éjszakai vihar következményeként egy óriási fa dőlt a sírokra. A temető főbejáratának végében lévő régi sírokra rádőlt termetes fa több síremléket is megrongált, írja a mezohir.info.

Fotók: mezohir.info

Az úton keresztben fekvő fát végül újabb riasztás alkalmával távolították el a mezőfalvi önkéntesek és a városi katasztrófavédők. Közel egy órás favágó munkával megszabadították a sírokat a rádőlt faágaktól, gallyaktól. A fa törzsét pedig kisebbre vágva nagy erőfeszítéssel arrébb gurították az útból. Immáron szabad a közlekedés a temető ezen végében is.

Valószínűleg a síremlékek tulajdonosai nagyon el lesznek keseredve, mikor hírét veszik a rongálódásnak. Mi pedig, mint minden alkalommal, ezúttal is hálásak lehetünk a tűzoltóinknak! Köszönjük!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában