közel 23.000.000,- Ft értékű készpénzt és értéktárgyakat vittek el

2020.08.05. 17:53

Otthonukban rabolták ki a velencei idős házaspárt, az ügyészség letartóztatásukat indítványozta

A Fejér Megyei Főügyészség többszörösen minősülő rablás bűntette miatt indítványozta annak a két férfinak és egy nőnek a letartóztatását, akik 2020. augusztus 3-án, Velencén egy idős párt fegyveresen kiraboltak és azzal fenyegették őket, hogy megölik.

Fejér Megyei Főügyészség

A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak a jelenleg szökésben lévő társukkal, hajnalban autóval a nyugdíjas házaspár által lakott ingatlanhoz mentek azért, hogy kirabolják őket. Egy terhelt a gépkocsiban figyelt, míg két gyanúsított bement az ingatlanba. A sértetteket bántalmazásukkal fenyegették, valamint értékeik átadását követelték tőlük. Az egyik gyanúsított kézi lőfegyvernek látszó tárgyat szegezett a férfira és élete kioltásával fenyegette, amelynek hatására a sértettek értékeiket átadták, közel 23.000.000,- Ft értékű készpénzt és értéktárgyakat. A gyanúsítottak a helyszínről gépkocsival menekültek el.

A cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és törvényi fenyegetettségére figyelemmel alaposan lehet tartani a gyanúsítottak szökésétől, elrejtőzésétől, valamint attól, hogy összebeszéléssel a bizonyítást veszélyeztetnék, illetve újabb bűncselekményt követnének el. A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészi indítványnak helyt adott és elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását. A bíróság döntése két gyanúsított vonatkozásában védelmi fellebbezés folytán nem végleges.

Vezető képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában