Elismerték a legkiválóbbakat

2020.03.18. 20:00

Pintér Sándor belügyminiszter, két dunaújvárosi tűzoltót tüntetett ki

Hagyományosan március 15-én ismeri el a köztársasági elnök azokat, akiknek tevékenysége túlmutat az alapvetően elvárhatón, tevékenységük országos viszonylatban is példaértékű, követendő.

FMKI

Forrás: MTI Fotó

Ugyanezen a jeles napon a belügyminiszter azokat részesítette elismerésben, akik saját testi épségük kockáztatásával segítettek a bajbajutottakon. A katasztrófavédelem állományában több olyan kolléga is szolgál, akit munkája, vagy pillanatnyi helyzetfelismerése kiemelt a hétköznapi hősök sorából, és érdemesnek bizonyult a magas rangú elismerésre.

Nemzeti ünnepünk, március 15-e, az 1848-49-es Forradalom és Szabadságharc 172. év-fordulóján dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere kiemelkedő helytállása, különösen bátor, élete, testi épsége közvetlen veszélyeztetésével járó magatartása elismeréseként Bátorságért Érdemjel elismerésben részesítette Katona Norbert tűzoltó főtörzsőrmestert, a dunaújvárosi hivatásos tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltóját. Katona Norbert tűzoltó főtörzsőrmester 1999 májusában kezdte meg hivatásos szolgálatát a dunaújvárosi tűzoltóságon. 2019. decemberében szolgálatban lévő társaival egy kigyulladt családi házhoz riasztották Kulcsra. A háromszintes épület egyik szobájában csaptak fel a lángok. A dunaújvárosi hivatásos tűzoltók légzőkészülékben, hőkamerával hatoltak be a füsttel telítődött házba. A helyiségek gyors és alapos átkutatása közben Katona Norbert tűzoltó főtörzsőrmester találta meg az épületben rekedt férfit, akit kimentett a házból.

Dr. Pintér Sándor, belügyminiszter hosszú időn át végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként 2020. március 15-i hatállyal tűzoltósági tanácsos címet adományozott Szili Norbert tűzoltó főtörzsőrmesternek, a dunaújvárosi hivatásos tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetőjének.

Dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója a munkakörében hosszú időn át végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként dicséretben és jutalomban részesítette Farkas Anikó rendvédelmi igazgatási alkalmazottat, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hatósági osztályának munkatársát.

Magosi Lajos tűzoltó ezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója huzamosabb időn át végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából ajándéktárgyat adományozott Kerekesné Hári Judit rendvédelmi igazgatási alkalmazottnak, a megyei hatósági osztály munkatársának, Pajorné Ihász Tünde tűzoltó főtörzsőrmesternek, a műszaki osztály munkatársának, Dőry Csaba tűzoltó hadnagynak, a székesfehérvári katasztrófavédelmi kirendeltség hatósági osztály munkatársának, Zsöllei Tamás tűzoltó zászlósnak, a székesfehérvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság különlegesszer-kezelőjének, Szopori Balázs tűzoltó törzsőrmesternek, a dunaújvárosi katasztrófavédelmi kirendeltség hatósági osztály munkatársának, Czehmeiszter Mihály tűzoltó főhadnagynak, a dunaújvárosi hivatásos tűzoltó-parancsnokság rajparancsnokának és Takács Márk Lajos tűzoltó törzsőrmesternek, a sárbogárdi hivatásos tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetőnek.

vezető képünk archív

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában