ötvenöt tűzoltó vett részt

2020.02.28. 17:00

Vízből mentési gyakorlaton a tűzoltók

A vízből mentés technikáját és az eszközös életmentés alapjait sajátították el Fejér megye hivatásos tűzoltói februárban. A Belügyminisztérium által minősített továbbképzésen ötvenöt hivatásos tűzoltó vett részt.

duol.hu

A tréning elméleti oktatással indult a székesfehérvári, a dunaújvárosi és a sárbogárdi hivatásos tűzoltó-parancsnokságon. A Szegedi Vízimentő és Tűzoltó Szakszolgálat részéről Seller András elnök és Rétfalvi Róbert első lépésben az úszás- és az önmentés technikáját mutatta be, rajzokon és karmozdulatokkal illusztrálták a helyes gyors-, mell- és hátúszást, majd az eszközös társmentés alapjait részletezték. A rajzokon és képeken ábrázolt mentőeszközöket a velencei-tónál, a Duna-parton, illetve a sáregres-rétimajori halastónál tartott gyakorlati képzéseken is bemutatták. A tűzoltók kipróbálták a speciálisan jégről és vízből mentéshez tervezett mentőcsónakot, valamint a mentőtutajt. Mindkét eszköz a tűzoltók sűrített levegős palackjáról rövid idő alatt felfújható, készenlétbe helyezhető. A tutaj három, egyenként öt méter hosszú, elemből áll, ezek külön-külön és összekapcsolva is bevethetők, biztonságosan alkalmazhatók jégen, vízen, ingoványos, homokos, sáros területen.

Az eseményről készült galéria IDE kattintva érhető el.

Forrás: katasztrófavédelem

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában