TRAGÉDIA

2018.11.16. 19:00

Halálos baleset történt az egyik fehérvári gyárban

Olvasói információk alapján az éjszaka folyamán tragédiával járó baleset történt a megyeszékhelyen.

FMH

A Fejér Megyei Hírlap egyik olvasója elektronikus levélben jelezte szerkesztőségünknek, hogy tudomására jutott, Fehérváron súlyos baleset történt, és kért minket, hogy járjunk utána az esetnek.

Szerkesztőségi stábunk utánajárt, információink szerint a Köfém területén történt az éjszaka folyamán egy súlyos baleset. Úgy tudjuk, hogy a baleset során egy dolgozó olyan súlyosan megsérült, hogy az életén már nem tudtak segíteni.

Próbáltunk információkat kérni a baleset körülményeivel kapcsolatban, de egyelőre falakba ütköztünk. Csak annyit tudunk, hogy a baleset halálos volt.

A Munkaügyi Főfelügyelőség munkatársait is kerestük az esettel kapcsolatban, de ők csak informálisan tudtak választ adni, mely szerint a vizsgálat folyamatban van.

Frissítés

A feol.hu jelenlegi cikkére reagálva jelezték, hogy nem az Arconic Köfém területén történt a baleset, hanem a Hydro Extrusion Hungary Kft. gyárában.

A HR igazgató, Győrffy Viktória megerősítette lapunk értesülését, miszerint az üzemükben november 14-én éjfél körül balesetben elhunyt egy dolgozó. Az illető darukezelő volt, és az üzemcsarnokon belül anyagmozgatás közben érte a tragikus kimenetelű baleset. Azonnal értesítették a mentőket, a rendőrséget, és az illetékes hatóság is elkezdte a vizsgálatot. A termelést a csarnokban azonnal leállították. A baleset körülményeinek vizsgálata folyamatban van, és mint azt Győrffy Viktória elmondta, belső vizsgálat is indult a Hydro fehérvári gyárában.

18:11 –

„Mély fájdalommal értesültem a hírről, hogy egy dolgozónk munkavégzés közben életét vesztette. Őszinte részvétünket és teljes együttérzésünket szeretnénk kifejezni családjának és kollégáinak.” nyilatkozta az eset kapcsán a Hydro CEO elnök vezérigazgatója, Svein Richard Brandtzæg.

18:19 –

A tragikus eset kapcsán a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen – közölte megkeresésünkre a főkapitányság kommunikációs szolgálata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában