intenzív esőzés

2018.04.02. 13:36

Belvíz veszélyeztetett egy családi házat Sárbogárdon

Betört a mezőgazdasági területeken összegyűlt csapadékvíz egy lakóház udvarára és melléképületeibe április elsején Sárbogárdon.

Katvéd

Az Árpád utcai ingatlan teljes területén, körülbelül ezerkétszáz négyzetméteren állt a víz, amely befolyt a melléképületekbe, és veszélyeztette a családi ház kazánhelyiségét, ahol egy gázüzemű fűtőberendezés működött. A melléképületekből a lakók egy búvárszivattyúval kezdték meg a vízeltávolítást. Az udvaron összegyűlt nagy mennyiségű csapadékvizet a sárbogárdi hivatásos tűzoltók átemelő szivattyúval a vízelvezető árokba vezették, a lakóházat pedig az önkormányzattal együttműködve hatvan homokzsákkal kerítették el a nagyobb vízfelülettől.

A gyors beavatkozásnak köszönhetően délutánra a belvíz már nem veszélyeztette közvetlenül a családi házat, ám mivel a környező mezőgazdasági területekről az elmúlt napi intenzív eső miatt a csapadékvíz-utánpótlás folyamatos volt, ezért az önkormányzat munkatársai megkezdték a környező átereszek kitisztítását, és egy átemelő szivattyúval továbbra is segítették a víz elvezetését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában