Büntetett előéletű

2018.04.21. 12:40

Előzetes letartóztatását indítványozta az ügyészség a fehérvári lövöldözőnek

A Székesfehérvári Járási és Nyomozó Ügyészség előzetes letartóztatását indítványozta annak a férfinak, aki 2018. április 16-án a délutáni órákban, Székesfehérváron a járókelőkre lőtt.

Fejér Megyei Főügyészség

Forrás: Illusztráció

A férfi egy Budai úti lakóház 7. emeletéről – ahol bérlőként lakott – kihívóan közösségellenes garázda indulatában, a köznyugalmat súlyosan megzavarva légpuskából lövéseket adott le öt sértettre, akik közül hárman könnyű személyi sérülést szenvedtek, azonban súlyosabb sérülés kialakulásának a reális veszélye fennállt. A lövések a sértettek combját, hátát és szemkörnyékét érték.

A gyanúsított büntetett előéletű, tekintetében a bűnismétlés reális veszélye fennáll, valamint alaposan lehet tartani szökésétől, elrejtőzésétől.

Az ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és a köznyugalmat súlyosan megzavarva elkövetett garázdaság bűntette miatt indítványozta az őrizetben lévő gyanúsított előzetes letartóztatását.

A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája a szombati napon elrendelte a férfi letartóztatását, amelyet tudomásul vett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában