Tolna megye közbiztonsága kiváló

2018.03.19. 08:29

Dunaföldváron értékeltek évet Tolna polgárőrei

A településen tartotta nemrégiben évértékelő közgyűlését a Tolna Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége.

L. Mészáros Irma

A dunaföldvári városháza dísztermében a rendezvényen a települési polgárőr egyesületek képviselőin kívül jelen volt Markos György, az Országos Polgárőr Szövetség külkapcsolatokért felelős elnökhelyettese, részt vett a tanácskozáson Ribányi József, a Tolna Megyei Önkormányzat közgyűlésének alelnöke, dr. Kovács Zoltán rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos, a megyei főkapitányság helyettes vezetője, dr. Bíró Attila, a közrendvédelmi osztály vezetője, Rend Miklós pénzügyőr őrnagy, a NAV képviselője, valamint a települések polgármesterei.

Széles János, a Tolna Megyei Szövetség elnöke értékeli a múlt évi tevékenységet Fotó: opsz.hu

Horváth Zsolt Dunaföldvár polgármestere köszöntő szavai után Széles János, a Tolna Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége elnöke és Ribányi József együttműködési megállapodást írtak alá, majd Széles János beszámolt a 2017. év tevékenységéről. Tolna megyében 76 egyesületben összesen 1710 polgárőr tevékenykedik. Az év során több mint 135 ezer óra szolgálatot adtak. Dr. Pintér Sándor belügyminiszter szavait idézve kiemelte: a bizalmat nem kérni, hanem kiérdemelni kell.  Markos György hozzászólásában beszélt a kezdetek nehézségeiről, de arról is, hogy a jelenléten és a megfelelő viselkedésen kívül fontos a képzés. Összegzésként elhangzott, hogy Tolna megye közbiztonsága kiváló, és ez a polgárőrök önkéntesen vállalt munkájának is köszönhető.

A közgyűlés végén elismeréseket adtak át a megye legkiválóbb polgárőreinek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában