a hét közepén már harminc fok fölött

2018.07.23. 08:30

Kevesebb felhő és felmelegedés – ilyen idő lesz Dunaújvárosban

Változékony időre van kilátás a hét első felében Dunaújváros környékén. A jóslatok szerint a hét közepén átléphetjük a bűvös 30 fokos határt is. Az esőzések azonban nem szűnnek meg.

duol.hu

Hétfőn még várható eső, zápor, zivatar, a legmagasabb hőmérséklet 24 és 30 fok között alakul. Frontmentes, de fülledt, változékony időre van kilátás.

Kedd

Valamelyest javul a helyzet több órára kisüt a nap, az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből helyenként még előfordulhat egy-egy zápor, esetleg zivatar. Sokfelé erős lesz az északi szél. Hajnalban 15-20, délután 26-31 fokot mérhetünk.

Szerda

Folytatódik a változékony, de fokozatosan melegedő időjárás.Továbbra is élénk, néhol erős lesz az északias szél. Délután 27-32 fokra van kilátás.

Orvosmeteorológia

Hétfőn front nem érkezik, de a változékony időben a vérnyomás-problémákkal küzdők vérnyomás ingadozást és rosszullétet tapasztalhatnak.

Általános lehet a fejfájás, a rossz közérzet, valamint alvászavarok is jelentkezhetnek. Görcsös és migrénes fejfájás a nap bármely részében jelentkezhet, délután lehetnek legerősebbek a tünetei. A csapadékos időben felerősödhetnek az ízületi fájdalmak. Helyenként fülledtség is rontja a komfortérzetet, a légzési nehézségekkel küzdőknek nem tanácsos hosszabb időt a szabadban tölteni. Az UV-sugárzás a napos időszakokban erős lehet. – írja a koponyeg.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában