Minden közlekedőt próbára tesz a téli időjárás

2018.02.22. 08:19

Gyakrabban járt a mentő Dunaújváros és környékén

Havas, jégbordás, latyakos utakon közlekedünk mostanság. A prognózisok szerint még hetekig maradhat a téli időjárás.

Szabó Szabolcs

Bőven lesz még munkájuk a hókotró járműveknek Fotó: Zsedrovits Enikő

Dunaújvárosban és térségében szerdán hajnalig tartott a néha havas esővel váltakozó intenzív havazás. Mint arról korábban beszámoltunk, több kisebb baleset is történt térségünkben. Sajnos az átlagosnál többször riasztották a mentőket is.

– Nagyobb közlekedési problémát nem tapasztaltak a mentőszolgálat munkatársai Dunaújvárosban és térségében, minden település elérhető volt. A riasztások száma azonban közel húsz százalékkal emelkedett az átlagos napokhoz képest – mondta el lapunk kérdése Reszegi Imre megyei vezető mentőtiszt.

A dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórháznál arról érdeklődtünk, megnőtt-e a betegforgalom a traumatológián? Megkeresésünkre Kovács Bettina, a kórház kommunikációs munkatársa elmondta:

– Kedden a kollégák nem tapasztaltak betegszám-emelkedést a traumatológiai osztályon, rendeléseken és a szerdai nap forgalma sem mutatott emelkedést egy átlagosnak mondható naphoz képest.

Bőven lesz még munkájuk a hókotró járműveknek
Fotó: Zsedrovits Enikő

A Magyar Közút összesítése szerint hétfő óta több száz munkagép végzi folyamatos rotációban a szükséges hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákat az országos közúthálózaton.

A héten eddig összesen mintegy 14 ezer tonna sót és csaknem 500 ezer liter kálcium-klorid oldatot juttattak ki a szakemberek a havazásban érintett területekre országszerte. A szerda reggeli órákban mintegy 400 munkagép dolgozott az utakon. Lapzártánkkor valamennyi országos közút járható volt, de a szakemberek arra kérik az autósokat, hogy továbbra is fokozott óvatossággal vezessenek, utazás előtt pedig tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról. Csütörtökön újabb csapadékra lehet számítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában