Időjárás

2023.03.10. 07:30

20 fok is lehet, de még eshet is

duol.hu

A Szalki-szigeti kacsák már érzik a tavaszt

Fotó: Kovács József / olvasó

Mai nap időjárása

Eleinte változóan felhős lesz az ég, és csak néhol lehet csapadék. Délutántól aztán délnyugat, nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Eleinte a déli, estétől az északnyugati szél erősödik meg. 14 és 20 fok között alakul a hőmérséklet.

Távolabbi kilátások

Szombaton reggelig még több helyen lesz csapadék, majd csökken a felhőzet. Napközben felhőátvonulásra és elszórt záporokra, a hegyekben hózáporokra van kilátás. Nagy területen lesz erős, olykor viharos az északnyugati szél. Erős hidegfront érkezik, délután 5-11 fok lesz már csak.

Vasárnap estig többórás napsütés, friss idő várható. A reggeli fagyok után délutánra 6-11 fok közé melegszik a levegő. Estétől felhősödés kezdődhet. Élénk lesz az ÉNy-i szél.

Hétfőn az erősen felhős égből inkább csak az északi, északkeleti vidékeken fordul elő záporeső. A déli, délnyugati szél megerősödik, melegedés kezdődik. Délután már 10-15 fok valószínű.

Kedden erősen felhős idő ígérkezik, de inkább csak a nap második felétől fordul elő eső, zápor. 12 és 17 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.

Forrás: koponyeg.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!