Mezőföldi meteo

2023.02.26. 07:30

Zordabbik arcát mutatja ma az időjárás

duol.hu

Fotó: Shutterstock

A vonatkozó előrejelzések szerint erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Az ország déli felén többfelé várható vegyes csapadék: hajnalban inkább hó, havas eső, majd újra eső. Máshol csak néhol lehet zápor. Az északias szél erős lesz. 2 és 7 fok között alakul a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia - Fronthatás nem várható. A légköri változások nem befolyásolják számottevő mértékben szervezetünk működését. A hajnali fagy, illetve a párás levegő a krónikus ízületi megbetegedésben szenvedők tüneteit erősítheti, a beteg testrész fájdalma fokozódhat, illetve mozgástere beszűkülhet. Az érintett végtagok ébredés utáni alapos átmozgatása sokat javíthat a tüneteken. A párásság a krónikus légúti betegeknek sem kedvez, panaszaik és tüneteik felerősödhetnek. A párás levegő kifejezetten kedvez a légúti fertőzéssel járó megbetegedések terjedésének, ezért várhatóan megszaporodnak a légúti megbetegedések is. A változóan felhős idő negatív hatással lehet hangulatunkra, közérzetünkre, jellemző lehet a fáradékonyság, levertség. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában