Mire figyeljünk?

2023.02.07. 20:00

Mínusz 8-10 fok is lehet éjszaka Fejér vármegyében

A hétvégi viharos, szeles idő után kedd éjszaka mínusz 8-10 fok is lehet. Adunk néhány tippet mire érdemes figyelni.

ZAOL.hu

2235978557

Fotó: Yau Ming Low

Figyeljünk embertársainkra!

Ha utcán fagyoskodó embert találunk, nyújtsunk segítséget neki, hiszen az éjszakai nagy hidegben könnyen megfagyhat. Kérdezzük meg jól van-e, meleg helyre tud-e húzódni, ha segítségre szorul, hívjuk a 112-es segélyhívószámot. 

Házi kedvenceinket zárjuk be!

Sokaknak van házi kedvence. A családi házaknál általában a kertben tartják állataikat. Ilyen hidegben azonban nekik is fedett, melegebb hely szükséges, hiszen megfagyhatnak. Zárjuk háziállatainkat ólba, garázsba, lehetőség szerint engedjük be a meleg lakásba őket. A nappali napsütésben már kiengedhetjük őket, elég az éjszakai nagy fagyoktól megvédeni kedvenceinket.

Öltözzünk rétegesen!

Érdemes a hideg ellen réteges öltözködéssel védekeznünk! Három vagy akár 4 réteg ruhát is felvehetünk felsőtestünkre, alulra pedig két nadrágot is. Természetesen a sapkát, sálat és a meleg lábbelit se felejtsük el!

Ugyanez igaz a lakásban is!

Sokan szeretnek otthon egy szál pólóban lenni, ilyen időben azért érdemes otthonunkban is több ruhát felvenni. Engedjünk igényeinkből és vegyünk fel egy pulcsit, hosszú ujjút. 

Időben induljunk reggel!

Érdemes reggel korán elindulnunk, akár kocsival, busszal vagy gyalog járunk. Szinte biztos, hogy autónk le lesz fagyva, így kaparnunk, olvasztanunk kell. Az utak, járdák is lefagyhatnak, érdemes lassabban közlekedni gyalogosan és járművünkkel is.

Nézzük át autónkat!
Fussuk át autónkat, hogy a télre megfelelően felkészítettük-e. Talán a téligumit mindenki felrakatta, de van még egy-két apróság, amit jó megnézni. Ellenőrizzük autónkban a hűtőfolyadákot, megfelelő hőfokig fagyálló-e. Tegyünk járművünkbe fagyálló ablakmosó folyadékot is és ellenőrizzük ablaktörlőnk állapotát. Vezessünk türelmesen és körültekintően!

Figyeljünk oda egymás, magunkra és kedvenceinkre. Hiszen mindenkit hazavárnak!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!