Időjárás

2023.01.28. 07:30

Újabb gyenge vegyes csapadék várható Dunaújvárosban

duol.hu

Kedves Olvasónk, Kovács József pénteki fotóján a csendes eső után az ereszen kialakult jégcsapok láthatók.

Mai időjárás

Az erősen felhős, vagy borult égből szórványosan várható vegyes csapadék: délkeleten inkább szitálás, havas eső, máshol hószállingózás. Az északnyugati szél mérsékelt marad. 0 és +5 fok között alakul a hőmérséklet.

Forrás: koponyeg.hu

Távolabbi kilátások

Vasárnap változóan felhős lesz az ég, főleg a középső országrészben lehet tartósabban rétegfelhős az ég - itt továbbra is előfordulhat hószállingózás. Reggel -5 és 0, délután 0 és +5 fok közötti értékeket mérhetünk.

Hétfőn északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és estétől az északi tájakon elszórtan fordul elő hózápor, zápor. Az északnyugati szél egyre inkább megerősödik. +3, +4 fok körül valószínű a maximum.

Kedden a viharossá fokozódó északnyugati szél hatására csökken a felhőzet, esetleg futó zápor, hózápor fordulhat elő. +5 fok köré enyhül az idő.

Szerdán erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és szórványosan várható eső, a hegyekben havas eső. +5 fok körül alakul a csúcsérték.

Forrás: koponyeg.hu

Orvosmeteorológia

Fronthatás nem várható. A légköri változások nem befolyásolják számottevő mértékben szervezetünk működését. A hajnali fagy, illetve a párás levegő a krónikus ízületi megbetegedésben szenvedők tüneteit erősítheti, a beteg testrész fájdalma fokozódhat, illetve mozgástere beszűkülhet. Az érintett végtagok ébredés utáni alapos átmozgatása sokat javíthat a tüneteken. A párásság a krónikus légúti betegeknek sem kedvez, panaszaik és tüneteik felerősödhetnek. A párás levegő kifejezetten kedvez a légúti fertőzéssel járó megbetegedések terjedésének, ezért várhatóan megszaporodnak a légúti megbetegedések is. A változóan felhős idő negatív hatással lehet hangulatunkra, közérzetünkre, jellemző lehet a fáradékonyság, levertség. 
Készítette dr. Pukoli Dániel

Forrás: koponyeg.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában