Időjárás

2023.01.23. 07:30

Délnyugaton eső, északkeleten napsütés várható

duol.hu

Fotó: Shutterstock

Mai időjárás

A ködfoltok feloszlása után kettősség jellemzi időjárásunkat: délnyugaton a borult égből egyre többfelé lehet eső; míg északkeleten változóan felhős-napos idő lesz, csapadék nélkül. 3-11 fok valószínű, tovább enyhül az idő. 

 

Távolabbi kilátások

Kedden délnyugaton folytatódik a borongós idő további esővel, záporral. Északkeleten akár többórás napsütés is lehet. +5 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szerdán és csütörtökön erősen felhős, párás időre van kilátás. Mindkét nap előfordulhat gyenge vegyes csapadék. +1 és +6 fok között várhatók a maximumok.

 

Orvosmeteorológia

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik. A melegfrontra érzékenyekre gyakorolhat kifejezettebb stresszt az időjárás. Az arra érzékenyeknél jelentkezhet fejfájás, fáradtságérzet, álmatlanság, csökkenhet a teljesítőképességük. A szív-és érrendszeri betegeknél gyorsabbá válhat a szívműködés, emelkedhet a vérnyomás, emiatt is nőhet a vérzésre való hajlam (agyvérzés) és gyakoribbá válhatnak az embóliák, vérrögös elzáródások (szívinfarktus) is. 
Készítette dr. Pukoli Dániel

Forrás: koponyeg.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!