Időjárás

2023.01.31. 07:30

Viharos szél mellett futó záporok, hózáporok várhatóak

duol.hu

Fotó: Shutterstock

Mai időjárás

Kedden a napsütés mellett felhőátvonulások lesznek egy-egy futó záporral, hózáporral. Nagy területen lehet viharos az északnyugati szél. +5 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

 

Távolabbi kilátások

Szerdán északnyugat felől gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és elszórtan fordul elő vegyes csapadék: hózápor, havas eső zápor, vagy zápor. A nyugati szél délnyugatira fordul és kissé gyengül. 4 és 9 fok közé enyhül az idő.

Csütörtökön a délelőtti órákig valószínű borongós idő további vegyes csapadékkal, délután már nagyobb esély van napsütésre. Többfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik az északnyugati szél. +7 fok körül változik a maximum.

Pénteken változóan felhős időre van kilátás, akár többórás napsütéssel. Az eleinte még erős északnyugati szél délutánra mérséklődik. +4 fok köré esik vissza a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik. A fagyos idő és a megélénkülő szél miatt az arra érzékenyeknél fejfájás, a mozgásszervi betegségekben szenvedőknél ízületi fájdalom jelentkezhet. Készítette dr. Pukoli Dániel

Forrás: koponyeg.hu

 

Címkék#időjárás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!