Mezőföldi meteo

2022.12.10. 07:30

Esős idővel indul a hétvége

koponyeg.hu

Fotó: pixabay

Szombaton reggelig délen és keleten eshet még, majd egy átmeneti csapadékszünet után dél felől újabb esőzés kezdődik a délutáni óráktól. Az Alpokalján estétől már havas eső, hó is lehet. Főleg estétől erősödik meg az északnyugati szél. 4 és 10 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és sokfelé várható csapadék: az esőt nyugat felől egyre nagyobb területen havas eső, havazás, majd hózápor váltja fel. Semmit sem emelkedik, inkább csökken napközben a hőmérséklet, erős hidegbetörés várható viharossá fokozódó északnyugati széllel. Reggel 5, délután már csak 1 fok körül változik a hőmérséklet.

 

Orvosmeteorológia

Gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki. Készítette dr. Pukoli Dániel

Forrás: koponyeg.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!