Mezőföldi meteo

2022.11.14. 07:30

Ködös, párás idővel indul a hét

koponyeg.hu

Fotó: Matey István/ Hajdú-Bihari Napló

Fotó: Matey István

A reggeli órákra többfelé képződik köd, mely a délnyugati tájakon akár tartósan megmaradhat. Napközben a Dunántúlon párás, rétegfelhős lesz az ég, és estétől kisebb eső is előfordulhat. A Dunától keletre változóan felhős idő lesz, legalább pár órás napsütéssel. 7 és 15 fok között változik a hőmérséklet.

Folytatódik a frontmentes, őszi időjárás. A légköri változások nem befolyásolják számottevő mértékben szervezetünk működését. A hajnali gyenge fagy, illetve párás levegő a krónikus ízületi megbetegedésben szenvedők tüneteit erősítheti, a beteg testrész fájdalma fokozódhat, illetve mozgástere beszűkülhet. Az érintett végtagok ébredés utáni alapos átmozgatása sokat javíthat a tüneteken. A párásság a krónikus légúti betegeknek sem kedvez, panaszaik és tüneteik felerősödhetnek. A nedves, párás időben könnyebben terjednek a cseppfertőzéssel fertőző vírusok, ezért nő meg ilyenkor a légúti megbetegedések száma.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában