Vigyázzunk!

2022.09.15. 15:55

Másodfokú (narancs) meteorológiai riasztást adtak ki Fejér megye területére

Az Országos Meteorológiai Szolgálat zivatar veszélye miatt Másodfokú (narancs) riasztást adott ki Fejér megye területére

Katasztrófavédelem

Székesfehérvár felé most érkezett a vihar- villámlás csütörtök délután Székesfehérvár felett Fotós: S. Töttő Rita / FMH

Az érintett területen Veszély! Hevesebb zivatarok kialakulására lehet számítani. A villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél, jégeső is - közölte oldalán a katasztrófavédelem

Az OMSZ előrejelzése szerint csütörtök délután, illetve kora este az ország délnyugati, déli területein - egy negatívabb forgatókönyv esetén - heves zivatarok is kialakulhatnak, amelyek rendszerbe is szerveződhetnek. A zivatarok környezetében viharos széllökésre (60-80 km/h, heves zivatarok esetén ~90-110 km/h), jégesőre (1-3 cm, heves zivatarok esetén 2-4 cm) kell számítani, illetve az ismétlődő cellaátvonulásból rövid idő alatt lokálisan nagyobb mennyiségű (25-40 mm) csapadék is hullhat. Az este folyamán északnyugat felől stabilizálódik a légkör, s fokozatosan a déli területekre korlátozódik a zivatartevékenység.

JelFokEseményLeírás
Zivatarfokozat: 2ZivatarVeszély! Hevesebb zivatarok kialakulására lehet számítani. A villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél, jégeső is!
Felhőszakadásfokozat: 1FelhőszakadásIntenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában