széllökésre és zivatarra készüljünk

2020.02.11. 09:50

Kedden sem nyugszik a Ciara – jégesővel indult a nap

Kedden sem csillapodik a hétfőn térségünkbe is megérkező Ciara.

Morva Dávid

FRISSÍTÉS – 09:50 – A mai napi széltérkép

Fotó: időkép

FRISSÍTÉS – 08:30 – A dunaújváros fölött átvonuló felhőzet élőképét IDE kattintva követheti. A széltérkép szerint térségünkben 81 km/órás széllökésekre is számíthatunk.

Az időkép orvosmeteorológiája szerint: Kedden többfelé viharos szél okozhat megterhelő humánmeteorológiai helyzetet. A nagy szélben fejfájás, ingerlékenység, alvászavarok, keringési problémák léphetnek fel. Csökken a hő- és komfortérzet, öltözzünk rétegesen, különösen a reggeli órákban, amikor nagy lesz a megfázásveszély!

FRISSÍTÉS – 07:10 - Jégeső Dunaújvárosban! Kavicsméretű jégdarabok potyogtak az égből kora reggel 7:00 óra után nem sokkal.

Kavics méretű jégdarabok Dunaújvárosban. Fotók: amatőr

Néhány jó tanács a közlekedőknek: Kedden is többfelé esőtől, záportól, helyenként zivatartól vizes, csúszós utakra számíthatunk. Zápor, zivatar környezetében hirtelen lecsökkenhet a látástávolság. Ezek környezetében különösen, de ettől függetlenül is erős, az ország északi felén viharos, erősen viharos széllökések ronthatják jelentősen a menetstabilitást. Az erős fronthatás miatt figyelmetlenebbek lehetünk az utakon, tartsunk nagyobb követési távolságot, vezessünk körültekintően! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Jégesővel indult a nap

Ahogyan arról korábban beszámoltunk Mezőfalván fát döntött ki, a 62-es úton pedig egy kamion pótkocsiját borította fel a viharos szél, Gustnado csapott le Perkáta térségében. Az időkép előrejelzése szerint azonban a keddi nap sem várható enyhülés. A portál szerint viharos keddre készülhetünk.

Kedden erősen szeles időre kell készülni, az ország északi felén viharos, délen erős, élénk nyugati, északnyugati szél várható. Reggel többfelé zápor, helyenként zivatar alakulhat ki. Napközben csökken a felhőzet, egyre kevesebb helyen valószínű csapadék. Délután 6-13 fok között alakul a hőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint kedden Dunaújvárosban és környékén egyaránt lehet széllökésre és zivatarra is számítani.

Fejér megye

Jel

Fok

Esemény

Leírás

Zivatar

fokozat: 1

Zivatar

Figyelem! Zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat!

Széllökés

fokozat: 1

Széllökés

A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t.

Fotó: met

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában