figyelmeztet az OMSZ

2020.01.21. 08:00

Óvatosan vezessenek, visszatért a köd

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az ország jelentős részére figyelmeztető előrejelzést adott ki, a tartós, sűrű köd miatt

duol.hu

Debrecen, 2020. január 2. Fiatal pár gyerekkel a deres, ködös debreceni Nagyerdõben 2020. január 2-án. MTI/Czeglédi Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2020.01.21. kedd éjfélig

Országszerte többfelé lehet sűrű (zúzmarás) köd képződésére számítani. Délelőtt lassan javulnak csak a látási viszonyok, az ország nagy részén egész nap borult, párás idő lesz a jellemző. Ónos szitálás, hószállingózás helyenként előfordulhat.

Fotó: met.hu

Kedden a reggelre képződő pára, köd északon és északkeleten maradhat meg tartósabban, ezeken a tájakon gyenge szitálás sem kizárt, máshol viszont száraz időre van kilátás, rövidebb napos időszakok leginkább nyugaton lehetnek. Hajnalban -6, -1, délután 0-6 fok közötti értékeket mérhetünk.

Közlekedés – Kedden számottevő csapadék nem várható, legfeljebb gyenge szitálás, ónos szitálás okozhat csúszós útszakaszokat. A dunántúli hegyekben néhol esetleg latyakos útszakaszok is előfordulhatnak. Hajnalra, reggelre sokfelé pára, köd képződik, mely egyes tájegységeinken tartósabban megmaradhat, így korlátozott látási viszonyokra kell készülni. Nyugaton élénk délies széllökések csökkenthetik kissé a járművek menetstabilitását. Délután a naposabb nyugati tájakon érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

vezető képünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában