időjárás

2018.09.14. 11:00

Mutatjuk milyen idő vár ránk a hétvégén

Marad a kellemes nyárias idő, de azért nem árt, ha az esernyőt is magunkkal visszük.

duol.hu

Fotó: Pixabay

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétvégi előrejelezése szerint kellemes nyári időjárás vár ránk a napokban, hosszú sétákhoz, túrákhoz, vagy kerti grillpartikhoz ideális.

Szombat

Eleinte keleten még több lesz a felhő, majd ott is csökken a felhőzet. Napközben a többórás napsütés mellett gomolyfelhő-képződés várható, elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar. Az északnyugati szél többfelé megélénkül, helyenként megerősödik, zivatar környezetében viharossá fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között alakul.

Vasárnap

Napos idő lesz kevés fátyol- és gomolyfelhővel. Csapadék nem valószínű. Keleten megélénkül az északi szél, másutt többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 27 fok között várható.

Orvosmeteorológia

Hidegfront éri el térségünket északnyugat felől a péntek délutáni, esti órákban. Nőhet a szervezet görcskészsége, epilepsziás rohamok léphetnek fel, szívkoszorúér fájdalmak jelentkezhetnek. Gyakoribb lehet a trombózis a fokozott véralvadási hajlam miatt. Az allergiás betegségek, illetve tünetek halmozottabban észlelhetők. Asztmatikus rohamok léphetnek fel. Erősödhetnek a reumatikus, valamint az ízületi fájdalmak. Hosszabbá válhat a reakció idő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában