KÖRKÉP

2018.04.22. 14:00

Télen is, nyáron is medencében

A masszázsmedencék, jakuzzik, noha nem olcsók, egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek.

duol.hu

ghnfghnfghnfgh Foto: fg

A masszázsmedence lehet beltéri, de egyre nagyobb divat a kültéri, amelyet úgy alakítottak ki, hogy ennek megfelelően minden évszakban pihentető pillanatokat nyújtson használóinak. Bátran tegyük ki tehát a teraszunkra, vagy a kertünkbe. Ne féljünk attól, hogy fúj a szél, esik az eső, vagy süt a nap, tekintve, hogy számos olyan megoldás létezik már, ami lehetővé teszi az állandó használatot. A masszázsmedence a gondtalan fürdőzés élményét nyújtja télen és nyáron egyaránt. Lehet benne egyedül ellazulni, baráti társasággal, családi körben, párosan vagy a gyerekekkel.

Nagyon sok mindenre figyelnünk kell, ha medencét akarunk a kertünkben felállítani Fotó: archív

Nem árt azonban, ha néhány szempontot figyelembe veszünk a medence kiválasztása során. Elsődleges szempont, hogy legyen a medence helyén megfelelő áramellátás. Nem árt, ha van három fázis, de bizonyos medencék például az energiatakarékosságuknak köszönhetően egy fázisról is könnyedén üzemelnek. Mindenképpen fontos a helyszín könnyű megközelíthetősége, mert a telepítéshez a medencét valahogyan a helyszínre kell juttatni. A medencék általában függőleges helyzetben szállíthatók, így a méretét mindenképpen vegyük figyelembe. Gondoljunk az árnyékolásra is: szívesebben használjuk majd medencénket, ha napközben és erős napsütésben valamilyen kényelmes árnyékolót használhatunk. Lehet ez egy napernyő, vagy egy kitolható napellenző. Vagy építhetünk akár egy állandó pavilont is. Nem árt, ha gondoskodunk a medence körül olyan burkolatról, ami nemcsak a kilépést könnyíti meg, de hozzájárul a medence tisztántartásához is. És persze ne feledkezzünk meg arról, hogy a medence működtetésének is lesznek költségei.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!