jó lesz figyelni

2018.09.19. 07:30

Értesítőt küldött az adóhatóság

Az önkormányzat adóhatósági osztálya az adóalanyok részére 17 628 egyenlegértesítőt küldött ki augusztusban, amelyben az adókötelezettségekről, valamint a keletkezett hátralékok/túlfizetések összegéről tájékoztatta az adóalanyokat.

duol.hu

Budapest, 2014. augusztus 18. Parrag Zoltán kézbesítő választási értesítőt dob egy lakóház postaládájába Budapesten, a XIII. kerületi Lehel úton 2014. augusztus 18-án. A Magyar Posta megkezdte az érintett több mint nyolcmillió választópolgárnak az október 12-i önkormányzati választásról szóló értesítő kézbesítését. A Nemzeti Választási Iroda névre szóló küldeményében az önkormányzati választás kitűzéséről és arról tájékoztatja a választópolgárokat, hogy szerepelnek a névjegyzékben.

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Bruzák Noémi

A levelek mellékleteként mindenki megkapta az elektronikus ügyintézésről szóló tájékoztatót, továbbá a magánszemélyek részére kiküldték az adó befizetésére szolgáló postai utalványokat is.

A számlalevelek postázását követő napokban jelentősen megnövekedett az adóhatósági ügyfélforgalom a városházán, mert az adózók az értesítőben szereplő adatokat látva szembesültek azzal, hogy az adótárgyaik tulajdonjogában bekövetkezett változásokat elmulasztották bejelenteni az önkormányzatnál. Ezeket most pótolták.

Az adóhatósági osztály összesen 1019 gépjárműadót előíró, illetve törlő határozatot küldött ki ügyfelei részére a vizsgált időszakban. Tervezett átfogó adóhatósági ellenőrzésről 19 vállalkozót értesítettek megbízólevél megküldésével, közülük 12 ellenőrzést már határozattal le is zártak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!