A kormány támogatja a technológiaváltást

2024.06.20. 14:00

Százötven milliós pályázati forrás képzésre a Libertynek

A Liberty Dunaújváros technológiaváltás előtt áll. Az acélipar energia intenzív ágazat a jövőben az az európai szabályozási környezetben az un. zöld acél gyártás felé fordul a fenntarthatóság érdekében. Ehhez kapcsolódóan a Libertynél a technológiai fejlesztésekkel együtt a munkavállalók képzését is meg kell kezdeni. Erre – sikeres pályázatát követően – 150 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a társaságcsoport.

Duol.hu

Szeptemben indulnak a munkavállalói oktatások, képzések

A Liberty Dunaújváros, az egykori Dunaferr a magyar ipar kiemelkedő jelentőségű szereplője és a térség legnagyobb foglalkoztatója, ezért a kormányzat kiemelten figyeli a vállalat helyzetét. 

A kormány folyamatos kapcsolatban van a vállalattal és minden eszközzel támogatja a vállalat technológiaváltását, 

hiszen a jelenlegi technológia nem fenntartható az európai szabályozási környezetben.

 – olvashattuk a közelmúltban a Nemzetgazdasági Minisztérium honlapján.

A meleghengermű a továbbfeldolgozott termékek technológiájának egyik kulcsterülete

Kiemelt munkavállalói képzések

A munkahelyi képzések megvalósításához kapcsolódóan 

a Liberty Dunaújváros a sikeres pályázatát követően

jelentős támogatást nyert az Európai Szociális Alap Plusz társfinanszírozásával megvalósuló GINOP_Plusz-3.2.1-21-2021-00001 kiemelt projekt keretében. A 150 millió forintos vissza nem térítendő támogatás – amely a képzési összeg ötven százaléka - lehetőséget ad arra, hogy – a képzési folyamat részeként - többszáz munkavállaló részesüljön magas színvonalú oktatásban és fejlesztésben, amely kulcsfontosságú a társaság és a munkavállalók jövőbeni sikerei érdekében.

A projekt célja, hogy a munkaerő fejlesztésével javítsa a vállalatok és a munkavállalók alkalmazkodó-képességét, valamint termelékenységét. 

A támogatott képzések magukban foglalják a zöld acél gyártás technológiájára való átállást célzó szakmai képzéseket 

alap és emelt szinten, valamint a hengerész képzéseket is. Mindez azt erősíti, hogy a vállalat részben a gyárkapun belülről felszabaduló munkaerő átcsoportosításával kívánja megoldani a munkavállalók képzését. Ezek mellett célzottan információs és kommunikációs technológiák területén megvalósuló fejlesztésekhez kapcsolódó szakember képzést és angol nyelvi képzéseket is tartalmaz a pályázati forrás.

A hideghengermű is "downstream" üzletághoz tartozik

Az oktatások kezdetét szeptember közepétől tervezi a Liberty Dunaújváros. Ezek a képzések hosszú távon fenntartható előnyöket hoznak a Liberty Dunaújváros számára, és hatékonyan támogatják munkavállalóink fejlődését és teljesítményét.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!