CsoKiss Manufaktúra

2023.06.01. 11:00

Négy terméket neveztek, az összest díjazták

Idén május 26. és 28. között rendezték meg a nemzetközi Gyulai Pálinka Fesztivált, amelynek bonbonversenyén a CsoKiss Manufaktúra is megmérettette magát. Érdemes volt, az eredmény 2 arany- és 1 bronz érem, valamint 1 különdíj a tarsolyukban.

Balla Tibor

Első alkalommal rendeztek Magyarországon bonbonversenyt „Az Év Pálinkás Bonbonja” 2023 elnevezéssel a Gyulai Pálinka Fesztivál kísérő rendezvényeként. A pálinkával készült kézműves bonbonok és pálinkás édesipari termékek országos versenyének célja a hungarikum magyar pálinka mint a nemzeti italunk, és a kiváló minőségi csokoládék közös kulináris élvezeti értékeinek népszerűsítése. További cél a hazai kézműves csokoládés műhelyek, cukrászüzemek, édesipari termékeket előállító vendéglátóhelyek, és a minőségi gyümölcspálinkákat gyártó cégek szakmai együttműködésének előmozdítása, közös megmérettetése.

 

A zsűri elnöke igazi szaktekintély volt, mégpedig Veszely Attila mestercukrász, csokoládémester, nemzetközi csokoládébíráló. Ízlelt már éppen elég féle-fajta finomságot. A versengésen több mint 100 nevezett csokicsoda került a zsűri elé. Ennek fényében még jobban csillog az a két arany, amit Testvérem mákos meggypálinkás bonbonja (cigánymeggy) és a Vadmeggy bonbon vadmeggy pálinkával elhozott, de egészen biztosan nem kell szégyenkezni a Tonkababos feketeribizli pálinkás bonbon bronzérme, vagy a különdíjas Zserbó pálinkás bonbon miatt sem. Főként, ha figyelembe vesszük, hogy a dunaújvárosi manufaktúra összesen négy bonbonnal nevezett, így mind a négy terméke valamilyen elismeréssel térhetett haza.

 

A verseny után a dunaújvárosi vállalkozás közösségi oldalán így emlékezett meg: „Nagyszerű érzés a magyar csokoládémanufaktúrák között az egyik legjobbnak lenni. Köszönet a szervezőknek, Fabulya Attilának, hogy végre Magyarországon is megmérethettük magunkat! Sok magyar készítő nem merészkedik nemzetközi vizekre.” 

 

Az már csak ráadásként duzzasztja a lokálpatrióta szívet, hogy a rendezvény egyik nagyszínpados szereplője a szintén dunaújvárosi Horváth Tamás volt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!