Felszámolás alatt az ISD Kokszoló és az ISD Power is

2023.04.13. 16:53

Dunaferr: a gazdasági folyamatok egységben történő irányítása a cél

Várkonyi Zsolt

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Az ISD Dunaferr f.a. felszámolóbiztosa, dr. Fazekas Attila munkavállalóknak írt levelében arról tájékoztatott, hogy a Fővárosi Törvényszék 2023. április 11-én kelt végzésével elrendelte az ISD POWER Energiatermelő és Szolgáltató Kft., valamint az ISD Kokszoló Kft. felszámolását. A felszámolóbiztos egyúttal a két említett tagvállalat tulajdonosi képviselőjeként elmondta, hogy a DUNAFERR újraindítása sikeres tendenciát mutat, és előrehaladott tárgyalások zajlanak a DUNAFERR társaságcsoport tevékenységének tovább folytatása érdekében. A sikeres felszámolási eljárás elengedhetetlen eszköz a gazdasági folyamatok egységben történő irányítására. Megköszönve a munkavállalók eddigi együttműködését, elmondta, hogy továbbra is számít a támogatásukra. Dr. Fazekas Attila levelében arról is tájékoztatta a munkavállalókat, hogy bíróság által kirendelt felszámoló az ISD Power Kft. esetében a CREDIT PLUSZ Felszámoló és Vagyonkezelő Kft., a felszámolóbiztos Nagy László, míg az ISD Kokszoló Kft. felszámolását a BONUM SANATIO Kft. végzi, melynek felszámolóbiztosa Szabó Árpád. 

Mint ismeretes a magyar kormány a Dunaferr tevékenységének további biztosítása érdekében 16 milliárd forinttal segíti ezt a folyamatot, amelyet a cég a munkavállalók bérének kifizetésére fordíthat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!