Előadás

2023.02.06. 13:00

Mit kezdjenek a gazdák több mint 5000 milliárd forinttal?

Fejér gazdálkodóinak kíván támogatást nyújtania Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) azzal a mezőgazdasági előadássorozattal, amelyet Tácon tartottak a Közös Agrárpolitika által kínált lehetőségekről. A tét 5376 milliárd forint okos felhasználása.

Fejér Vármegyei Kormányhivatal

Fotó: Fejér Vármegyei Kormányhivatal

A NAK Fejér Vármegyei Szervezeténekszakmai találkozóján részt vett Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) elnöke, Tessely Zoltán és Dr. Mészáros Lajos országgyűlési képviselő, valamint Dr. Simon László Fejér vármegyei főispán is.

A fórum célja volt az volt, hogy tájékoztatást adjon a megye gazdálkodói részére az Európai Unió Közös Agrárpolitikájának (KAP) új támogatási lehetőségeiről. A 2023-27-es uniós támogatási ciklusban 5376 milliárd forint áll rendelkezésre a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar fejlesztésére.

Fotó: Fejér Vármegyei Kormányhivatal

A rendezvényen Papp Zsolt György, az Agrárminisztérium vidékfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára, dr. Cseh Tibor András, a MAGOSZ főtitkára és Jakab István MAGOSZ-elnök tartott magas színvonalú szakmai előadást.

A résztvevő szervezetek közös célkitűzése, hogy a vármegye gazdálkodóinak minden segítséget megadjanak az új támogatási ciklusban rendelkezésre álló források sikeres lehívásához.

(Fejér Vármegyei Kormányhivatal)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!