DSZC

2022.03.31. 12:00

Pénzügyekről okosan – várják a diákokat

duol.hu

Fotó: Shutterstock

Dunaújváros - A Pénziránytű Alapítvány a Mastercarddal együttműködésben a múlt tanévben útjára indította országos Bázisiskola Programját, amelynek keretében az ország hat régiójában ingyenes, pénzügyi tudatosságot fejlesztő foglalkozások várják az általános és középiskolás diákcsoportokat. 
A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégiumban 45 és 90 perces modern, interaktív foglalkozások várják a pénzügyi tervezés és korszerű pénzkezelés iránt érdeklődő 7–12. osztályos diákcsoportokat – mondta el lapunknak Orbán Mária, a Rudas gyakorlatioktatás-vezetője, aki kifejtette: 

– A foglalkozások célja, hogy az erre a célra kialakított modern eszközökkel felszerelt Pénzügyi Tudás Otthona tantermében a pénzügyi nevelés modern, magas szakmai színvonalat képviselő, egyben a kor pedagógiai kihívásainak is megfelelő eszköztára minél több diák számára elérhetővé váljon. A Pénziránytű Alapítvány által felkészített pedagógusok élménypedagógiai módszerekkel és digitális eszközökkel támogatott, korosztályonként differenciált pénzügyi foglalkozásokat tartanak. A 7–8. osztályosok korszerű pénzkezelés, illetve költségvetés témakörben szerezhetnek naprakész ismereteket játékos körülmények között. A középiskolások korszerű pénzkezelés és pénzügyi tervezés témakörökben ismerhetik meg az őket körülvevő pénzügyi-gazdasági környezetet.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!