Stabil termelés mellett

2022.03.04. 13:00

A Dunaferr munkahelyet kínál a háború elől menekülőknek

A DUNAFERR az alábbi tájékoztatást adja a vállalat működéséről az elmúlt napokban érkezett megkeresésekkel kapcsolatban.

duol

20210121 Dunaferr, Dunaújvásros. Fotó: Pesti Tamás PT Fejér Megyei Hírlap

Fotó: Pesti Tamás

A DUNAFERR termelése jelenleg is biztosított, az alapanyag-ellátásban eddig komolyabb fennakadások nem voltak.

Némi termeléscsökkenésre az elmúlt napokban sor került, de a vállalat folyamatosan dolgozik azon, hogy alkalmazkodjon a kialakult körülményekhez. Az ellátási láncok biztosítása érdekében folyamatosan figyelemmel kíséri a társaság azokat a globális eseményeket, melyeknek hatása lehet a termelés zavartalan fenntartására. A DUNAFERR felkészült arra is, hogy átalakítsa logisztikai és beszerzési útvonalait, és szükség esetén más forrásokból oldja meg a termeléshez szükséges anyagok beszerzését.

Az acélpiacon az árak jelenleg magasak, és emelkedik a kereslet is az acél termékekre. Mindez kedvező a DUNAFERR számára, azonban az energiaárak továbbra is rendkívül magasak – például az egy évvel ezelőtti árszint mintegy ötszöröséért tudja beszerezni a vállalat a földgázt.

Összességében a DUNAFERR bizakodó és továbbra is stabilan tud termelni.

Erre építve és a kialakult helyzetre tekintettel a DUNAFERR létrehozott egy rendkívüli segélyalapot, és elindította a „DUNAFERR segélyalap programot”, hogy segítséget nyújthasson elsősorban magyarul beszélő, az ukrajnai válsághelyzetből hazánkba menekülő emberek számára. Ennek a kezdeményezésnek a részeként a vállalat közel 100 főnek tud azonnal munkát biztosítani üzemeiben, különböző munkakörökben. A kezdeményezésben munkát vállalni szándékozó emberek számára bért, lakhatási támogatást, egyszeri rendkívüli munkakezdési segélyt és más juttatásokat is biztosít a DUNAFERR. A programmal kapcsolatos részletes információk a DUNAFERR weboldalán elérhetőek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!