Dunaferr – Liberty

2021.09.28. 16:41

Munkáltatói utasításban tájékoztat a Dunaferr

Hat oldalas munkáltatói utasításban tájékoztatja a Dunaferr a dolgozókat a munkaviszonyra vonatkozó szabályokról és juttatásokról.

duol.hu

Birtokvédelmet kért Dunaújváros MJV jegyzőjétől a Dunaferr többek között az igazgatóság egy tagja és a tulajdonosi képviselők ellen is

Fotó: Zsedrovits Enikő

Mint ismeretes a munkáltató nevében Evgeny Tanchilevich 2020. augusztus 14-én felmondta a társaságcsoport kollektív szerződését (KSZ), amely az abban foglaltak szerint fél évvel később, 2021. február 14-én megszűnt. Ennek jogszerűségét az érdekképviseletek máig vitatják.

A kétoldalú megállapodás mintegy helyébe lépett a „Munkáltatói utasítás a munkaviszonyra vonatkozó szabályokról és juttatásokról” című dokumentum, amelyben a Dunaferr menedzsmentje rendre egy határozott időtartamra – bizonyos feltételek teljesülése esetén – egyoldalúan vállalja az abban leírtak teljesülését. Ez a következő időszak 2021. október 1-től az év végéig, december 31-ig terjed, és az ISD Dunaferr Zrt., ISD Power Kft., ISD Kokszoló Kft. és a Dunaferr Vámügynökség Kft.-re vonatkozik. E szerint a munkáltató vállalja és előírja az ebben a dokumentumban foglalt juttatások biztosítását, a munkaviszonyra vonatkozó szabályok alkalmazását a vonatkozó jogszabályi juttatásokon felül.

A munkáltatói utasítás többi között kiterjed a munkarendre, a munkaidő beosztásra, a juttatások tekintetében a bérpótlékokra – ezen belül a műszakpótlékra -, a készenléti és ügyeleti díjakra és a bérfizetés rendjére.

Mint ismeretes a Dunaferr munkavállalói egy éve két részletben kapják munkabérüket. A munkáltató egy hónappal ezelőtti ígérete szerint decemberre helyreállhat a rend és újra egy összegben fizethet a cég.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!