Dunaferr – Liberty

2021.05.08. 07:00

Elképesztő dolgot művelt a Dunaferr

Birtokvédelmet kért ez év május 5-én az ISD Dunaferr Zrt. vezető jogásza, dr. Nagy Péter Dunaújváros MJV jegyzőjétől, amelyet az másnap határozatba is foglalt. Értik, a cégbíróság május 6-ra törvényesen összehívja az ISD Dunaferr Zrt. közgyűlését a társaság székhelyére, majd a cég menedzsmentje kitiltatja a gyár területéről azokat a személyeket, akik a törvényes működés helyreállítása érdekében kezdeményezték annak összehívását. Egészen elképesztő!

Várkonyi Zsolt

Fotó: archív

Birtokvédelmet kért ez év május 5-én az ISD Dunaferr Zrt. nevében a cég vezető jogásza, dr. Nagy Péter Dunaújváros MJV jegyzőjétől a birtoksértő, ellenérdekű felek ellen, amelyet dr. Molnár Attila rekordgyorsasággal – május 6-i dátummal – határozatba foglalva meg is adott.

Ebben a határozatban eltiltja a Dunaferr által megadott névsorban szereplő személyeket a Dunaferr területére történő bejutástól. Köztük vannak azok is, akik tagjai a társaság igazgatóságának, az a személy is, aki kezdeményezte a Székesfehérvári Törvényszék Cégbírósága általi május 6-i – a cég törvényes működésének helyreállítása érdekében a – közgyűlés összehívását, és valamennyi, nagy nyilvánosság előtt már eddig is becsületsértésig gyalázott személy, akik a Dunaferr tulajdonosainak meghatalmazottjai. A határozatban foglaltak végrehajtása a rendőrség közreműködésével is kikényszeríthető. Egészen elképesztő!

Mindenesetre ne menjünk el azon tény mellett, hogy dr. Nagy Péter május 5-én kézhez kapta azt a jogerős végzést, amelyben a fellebbviteli bíróság – a Győri Ítélőtábla – helybenhagyta a Dunaferr korábban lejárt három igazgatósági tagja (Leonid Frumkin, Alexander Zavyalov és Iuliia Kasperskaia-Birman) és a Ev­geny Tankhilevich újbóli bejegyzésére beadott kérelem Székesfehérvári Törvényszék általi elutasítását. Egyszerűen azért, mert ezt csak cégjegyzésre jogosult személy teheti, ilyen pedig május 6-ig nem volt a Dunaferrnél. Néhány hete a Dunaferr név használatának „engedményezési kérelmének” elutasítása is a cégjegyzésre jogosult személy nemléte miatt hiúsult meg a Székesfehérvári Törvényszék végzése szerint. Talán ennek ismeretében kértek birtokvédelmet Nagy Péterék?

Mindez – lefordítva – azt jelenti, hogy a gyár vezetésében egyetlen – önállóan vagy együttesen – cégjegyzésre jogosult személy sincs, ami egyik feltétele egy cég törvényes működésének.

Birtokvédelmet kért Dunaújváros MJV jegyzőjétől a Dunaferr többek között az igazgatóság egy tagja és a tulajdonosi képviselők ellen is

Mint ismeretes, a Székesfehérvári Törvényszék Cégbírósága a Dunaferr törvényes működésének helyreállítása érdekében az ISD Dunaferr Dunai Vasmű Zrt. székhelyére, Dunaújváros Vasmű tér 1–3. szám alá hívta össze a közgyűlést, amelyet érvényesen és eredményesen meg is tartottak az ISD Dunaferr Zrt. főrészvényese, a Steelhold Ltd., a Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség, a Dunaferr Ifjúsági Szervezet és a Munkavállalók Részvényesi Konzorciuma meghatalmazott képviselői jelenlétében.

Ahogy tegnap megírtuk, a Dunaferr főépülete melletti parkoló, ahol megtartották a közgyűlést, az ingatlan-nyilvántartás szerint a Vasmű tér 1–3. szám alá esik. Mivel a cégbírósági végzésben nem szerepelt a székhely pontos címén kívül semmilyen más előírás, mint például főépületi aula vagy első emeleti tárgyaló, így a közgyűlésen jelen lévők eleget tettek a cégbírósági követelményeknek.

Éppen ezért már nem is meglepő az, hogy az ISD Dunaferr Zrt. közleményben tudatja, hogy a társaság székhelyén „a jelen lévő néhány magánszemély részvényes kivételével senki nem jelent meg” a közgyűlésen.

Értik, a cégbíróság törvényesen összehívja a Dunaferr közgyűlését a társaság székhelyére, majd a cég menedzsmentje kitiltatja a gyár területéről azokat a személyeket, akik a törvényes működés helyreállítása érdekében kezdeményezték annak összehívását, majd cinikusan leírják, hogy ezek a személyek ott nem jelentek meg. De, bizony, megjelentek! Még ha ez a menedzsmentnek nem is tetszik.

Dunaferr: nyolcadik hónapja két részletben fizetik a béreket

Evgeny Tankhilevich, az ISD Dunaferr Zrt. legfőbb- és általános vezérigazgató-helyetteseként levelében ismét arról tájékoztatta a dolgozókat, hogy a cég nem tudja egy összegben kifizetni a munkavállalók ez évi áprilisi bérét sem. A munkáltató a „megszokott” módon legkésőbb 2021. május 10-ig teljes összegben kifizet minden olyan munkabért, amelynek havi összege a nettó 200 000 forintot nem haladja meg. A nettó 200 000 forintot minden munkavállaló megkapja, az azt meghaladó rész kifizetése legkésőbb 2021. május 31-ig fog megtörténni. Mondhatjuk, „Nyugaton a helyzet változatlan”.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!