Dr. Dorkota Lajos az FB-ben

2021.04.15. 18:00

Osztalék és új felügyelő bizottsági tagok a MOL-ban

Éves rendes közgyűlést tartott a Mol, ahol a járványhelyzetre való tekintettel az igazgatóság döntött a napirendben szereplő pontokkal kapcsolatban. E szerint a társaság újra fizet osztalékot a részvényesek számára, illetve új tagokkal bővült a felügyelő bizottság.

duol.hu

Fotó: molgroup.info

A Mol 2021-ben 75,875 milliárd forint osztalékot fizet ki a részvényesek számára a 2020-as üzleti év eredménye alapján. Változások történtek a társaság igazgatóságában és a felügyelő bizottságában is. E szerint az igazgatóság tagjának újraválasztották Világi Oszkárt, a felügyelő bizottságban újraválasztották Iván Miklóst, illetve bekerült a bizottságba Nagy Márton, Kaderják Péter és Dorkota Lajos is.

Hernádi Zsolt, a Mol-csoport elnök-vezérigazgatója röviden értékelte az elmúlt üzleti évet:

„Kemény év áll mögöttünk, de bebizonyítottuk, hogy erősek és rugalmasak vagyunk, és már látjuk a fényt az alagút végén. A világjárvány és a gazdasági válság példátlan kihívások elé állította a vállalatcsoportot, de a MOL kezelte a helyzetet, és megerősödve zárta a 2020-as évet. Pénzügyi eredményeinknek és sikeres működésünknek köszönhetően idén újra tudunk osztalékot fizetni a részvényeseinknek, és nagyon komoly lendülettel vágunk bele a frissített stratégiánk megvalósításába. Folytatjuk a 2016-ban megkezdett transzformációnkat, és készen állunk arra, hogy 10 éven belül a régió körforgásos gazdaságának irányítói legyünk.„

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!