Négy éve kezdődött

2019.10.16. 14:00

Dunaferr szakmai nap: információáramlás

A tanulók és a vállalatok számára is előnyös együttműködésről van szó

Agárdy Csaba

Fotós: ZSEDROVITS ENIKO

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Dunaferr Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája szakmai heteket tart, ezen a héten a csőszerelők és a szerkezetlakatosok képzését segítik elő a szakemberek.

Baráth Artúr, az iskola igazgatója tájékoztatta lapunkat arról, mi is a lényege a szakmai hetek sorozatnak.

– Tizenkét szakmát oktatunk az iskolában, és a rokonszakmákat párosítjuk, amikor a szakmai heteket tartjuk. Ez már négyéves hagyomány nálunk. A lényege, hogy külső cégek mutatkoznak be a tanulóinknak, és ismertetik a különböző szakmákat. Ilyenkor sok gyakorlati tudnivalót sajátítanak el a diákok. A vállalatok tanítanak és toboroznak is – tájékoztatott Baráth Artúr.

A vállalatok szívesen jönnek a Dunaferr iskolába

Az igazgatótól megtudtuk, a szakmai hetek azért is jöttek létre, mert hatékonyabb idehozni a cégeket, mint a tanulókat elvinni a gyárakba.

– Az előadások reggel nyolc órától 13 óráig tartanak, és világcégek szakemberei oktatják a diákokat. Az előadások interaktívak, tehát ha valaki kérdést tesz fel, azt akkor alaposan kivesézik – tudtunk meg lényegi dolgokat a szakmai hetekkel kapcsolatban az iskola igazgatójától.

Arra a kérdésünkre, hogy akár a külsős cégek, akár a tanulók hogyan fogadják a programokat, Baráth Artúr elmondta, mindkét oldalról pozitív a hozzáállás. A cégek tudják, hogy számukra fontos az utánpótlás-nevelés, a diákok pedig szívesen szereznek különleges szakmai tapasztalatokat.

Korszerű technikákkal ismerkedhettek meg a diákok Fotó: Zsedrovits ENikő/Dunaújvárosi Hírlap

A jövőt keresik

A vállalatok között ott van a Rettig Hungary Kft. is, azon belül is a Vogelnoot radiátorokat gyártó részleg, amelyet Juhász Pál képviselt az eseményen. – Szívesen jövünk ide, potenciát látunk az eseményben, valamilyen szinten mi is toborzunk a fiatalok között, de nem ez az elsődleges célunk, hiszen a cégünk mosonmagyaróvári, és az egy kicsit messze van Dunaújvárostól. Akiknek most előadást tartunk, két-három év múlva végeznek, a jövőt keressük.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában